Vidomes werkt aan nieuwbouw in Palenstein

We werken hard aan een plan om 67 sociale 2- en 3-kamerappartementen te bouwen vlakbij het nieuwe winkelcentrum in de Zoetermeerse wijk Palenstein. De eerste ontwerpschetsen voor het appartementencomplex met 2 vleugels en maximaal 9 verdiepingen zijn al klaar. Inmiddels hebben we ook een bouwpartner geselecteerd en zijn de (contract)voorbereidingen gestart.

Ideale ligging bij het nieuwe winkelcentrum
De appartementen worden rollatortoegankelijk en zijn daarom zeer geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De locatie is ideaal. Het nieuwe winkelcentrum van Palenstein en de maatschappelijke voorzieningen in Castellum liggen op loopafstand. Ook het Stadshart en de Dorpsstraat van Zoetermeer zijn vlakbij.

Eengezinswoningen
Rondom het appartementencomplex worden ook meerdere eengezinswoningen ontwikkeld en gerealiseerd. De aannemer zal deze - na oplevering - in eigen beheer verhuren (vrije sector) of verkopen.

Vervolg: vergunning, start bouw en oplevering
Zodra de plannen voldoende zijn uitgewerkt vragen we een omgevingsvergunning (dit heette vroeger een bouwvergunning) aan bij de gemeente.

We verwachten eind 2021 te starten met de bouw. De totale bouwperiode is zo’n 1,5 jaar. Dit betekent dat we de appartementen rond de zomer van 2023 via Woonnet Haaglanden kunnen aanbieden.

Meer informatie
Op vidomes.nl/palenstein leest u meer over dit project.