Het coronavirus neemt weer toe: voor Vidomes staat veiligheid voorop!

Veiligheid voor onze medewerkers en voor onze huurders. Daarom gaat ons werk soms anders dan u gewend bent, of duurt het misschien wat langer. Zo letten we goed op de 1,5 meter afstand en is er extra aandacht voor hygiënemaatregelen. Ook doen we in onze dienstverlening veel digitaal, en werken collega’s regelmatig vanuit huis.

Mondkapjes
Naast de 1,5 meter sluiten wij aan bij de oproep van de Rijksoverheid, en vragen onze medewerkers om een mondkapje te dragen in onze complexen of bij het lopen door een ruimte. Wij waarderen het als u hetzelfde doet. We verplichten het niet.

Volg de aanwijzingen van onze collega’s en de aannemer goed op!
Zoals de situatie nu is, kunnen de collega’s die hun werk in de wijk doen, dit blijven doen. Wél vragen we hen om een hesje en mondkapje te dragen. En goed afstand te houden. Als een Vidomes-collega of iemand van een aannemer bij u langskomt, vragen we u om te doen wat zij van u vragen. Zo kan het zijn dat de monteur u vraagt om even in een andere kamer te wachten als hij bezig is met een reparatie.

Wilt u een koffieochtend of overleg met de bewonerscommissie organiseren?
Dat kan nog steeds. Wél vragen we u om ook hier zelf de regie te pakken, en te zorgen voor de nodige maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan hygiënemaatregelen, mondkapjes en de 1,5 meter afstand. Ook is het fijn als er stoelen op afstand staan. Zo kan iedereen zich gemakkelijker aan de 1,5 meter houden. Maar om te beginnen vragen we u na te gaan of zo’n bijeenkomst écht nodig is. Kan het misschien ook op een later moment, als het coronavirus meer onder controle is?

Tot slot: heb begrip voor elkaar
Want dit is een ingewikkelde tijd voor ons allemaal! Daarom vragen we u om goed te blijven nadenken, en met respect en begrip met elkaar om te gaan. Dan krijgen we corona hopelijk zo snel mogelijk onder controle!