Het vernieuwde Woonnet-Haaglanden live!

Het is zover: vanaf vandaag is de nieuwe en verbeterde website Woonnet-Haaglanden live gegaan. Deze vervangt de huidige website waarop woningzoekenden zich kunnen inschrijven voor een corporatiewoning binnen Haaglanden. “De nieuwe website is rustig en eigentijds met duidelijke icoontjes en veel foto’s”, vertelt Ruben Henderiks, projectleider namens Sociale Verhuurders Haaglanden.

De website is uitgebreid getest door woningzoekenden
Hierbij kreeg de website gemiddeld een acht als rapportcijfer. Ook de woningcorporaties en het klantenpanel van Woonnet Haaglanden gaven hun feedback. Aan de hand van alle tips is de website de afgelopen maanden afgestemd op de wensen van de doelgroep. Het verschil tussen de huidige en de nieuwe website is groot. Voor bezoekers van de website is het nu makkelijker om in te loggen of in te schrijven. Woningzoekenden kunnen alle woningen bekijken of een selectie maken die voldoet aan hun profiel en woonwensen.

Minder tekst, meer beeld
Een verschil tussen de nieuwe en de huidige website is dat de nieuwe website er een stuk rustiger uitziet door het gebruik van minder tekst en meer afbeeldingen. Ook heeft de website een responsive design waardoor die goed werkt op smartphones en tablets. De corporaties kunnen veel meer foto’s van de woningen laten zien. Daarnaast bevat de nieuwe website tijdbesparende elementen.

Woningzoekenden kunnen straks zelf bestanden uploaden via ‘Mijn documenten’. Voorbeelden hiervan zijn inkomensverklaringen, een uittreksel uit het bevolkingsregister of een verhuurdersverklaring. Een ander groot verschil is dat woningzoekenden voordat zij reageren op een woning, zien op welke positie zij op dat moment zouden eindigen. Daardoor kunnen ze beter hun kansen inschatten.

 

Terug naar overzicht