Hogere energieprijzen – wat kunt u doen?

De prijzen voor gas en stroom zijn flink gestegen. Dat zorgt voor een hogere energierekening. Wat kunt u doen om het verbruik zo laag mogelijk te houden? Vidomes geeft u graag besparingstips.

Hoe kunt u zelf besparen op uw energiegebruik?
Met simpele energiebesparende aanpassingen verbruikt u minder energie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Radiatorfolie achter de radiator voorkomt warmteverlies.
  • Tochtstrips maken ramen en deuren tochtvrij.
  • Een brievenbussluiter voorkomt dat er kou via de brievenbus binnenkomt.
  • Een deurdranger zorgt ervoor dat deuren niet onnodig open staan.
  • Ledlampen (in plaats van gloei- of halogeenlampen) verbruiken minder energie.

In sommige gevallen is het mogelijk dat uzelf grotere energiebesparende aanpassingen doorvoert, denk aan vloerisolatie. Vraag naar de mogelijkheden en toestemming via het formulier Aanvraag toestemming klussen.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij energiebesparing?
De 10 Vidomes-energiecoaches (7 huurders en 3 medewerkers) geven u graag handige tips om energie te besparen. De energiecoach komt bij u langs en brengt uw woonsituatie in kaart. Vervolgens bespreekt de coach welke aanpassingen u kunt doen.

Een adviesgesprek met een energiecoach is gratis en kan u veel opleveren. U vraagt een gesprek aan via vidomes.nl/contact. Uiteraard houden wij bij het gesprek rekening met de coronamaatregelen.

Wat doet Vidomes zelf aan energiebesparing?
Vidomes heeft zelf geen invloed op de energieprijzen. Wel proberen we het verbruik van gas en energie te verminderen. Dat doen we op verschillende manieren:

  • We isoleren onze woningen. Zo zorgen we voor meer warmte en comfort en beperken we het verbruik. Bijna al onze woningen hebben gemiddeld een B-energielabel. Daar werken we aan bij renovaties en met energiebesparende maatregelen zoals dubbel glas.
  • Vidomes stimuleert koken zonder gas. Bij groot onderhoud bereiden we onze woningen voor op elektrisch koken.
  • Onze nieuwbouwwoningen zijn volledig gasvrij.
  • Jaarlijks bekijken we op welke complexen we zonnepanelen kunnen plaatsen.
  • We maken ook de bewoners zelf bewuster van de mogelijkheden om minder energie te verbruiken. Bekijk alle tips om energie én geld te besparen.

Woont u in een Vidomes huurwoning in Rijswijk of Delft?
Dan is het verlagen van uw energiekosten nu wel heel makkelijk. Met de gratis cadeaubon van beide gemeenten kunt u energiebesparende producten krijgen. Vraag de bon aan via www.regionaalenergieloket.nl/cadeaubon. Wacht niet te lang, want op = op. Vragen over deze actie? Bel dan met het Regionaal Energieloket: 088 525 4110 of mail naar cadeaubon@regionaalenergieloket.nl