Meer sociale huurwoningen in Rijswijk

Dinsdag 13 december hebben wethouder van Malsen, onze bestuurder Daphne Braal, bestuurder Rob van den Broeke (Rijswijk Wonen) en de huurdersorganisaties van Vidomes en Rijswijk Wonen een handtekening gezet onder de herziene lokale prestatieafspraken. Daarin is opgenomen dat er meer sociale huurwoningen in Rijswijk moeten komen dan tot nu toe in de plannen stond.

Wethouder Gijs van Malsen: “Ik ben blij dat de betrokken partijen het erover eens waren dat we nieuwe afspraken nodig hadden. Het huidige college heeft ook aangegeven dat het zich hard wil maken voor het behouden van voldoende sociale huurwoningen in Rijswijk. Dat betekent dat we de komende jaren meer woningen in de plannen moeten toevoegen.” De woningcorporaties zijn daar uiteraard verheugd over.

In de prestatieafspraken bepaalt Vidomes, samen met de gemeente, Rijswijk Wonen en de huurders, wat we met elkaar gaan doen. Er waren meerdere redenen om de prestatieafspraken al na één jaar te wijzigen. Niet alleen vanwege de vraag naar meer sociale huurwoningen, ook aan de vraag naar betaalbare en duurzame woningen willen we gezamenlijk tegemoet komen. In de prestatieafspraken zijn daar dan ook afspraken over gemaakt.  

Foto: Erwin Dijkgraaf