Op zoek naar een passende woning? De seniorenmakelaar helpt u op weg

Woont u in een eengezinswoning of groot appartement van Vidomes? En wilt u wel kleiner wonen, maar weet u niet goed hoe u dat aanpakt? Dan is de seniorenmakelaar misschien een goed idee.

In de regio Haaglanden werken op dit moment vijf seniorenmakelaars. Zij helpen bij verhuizingen tussen sociale huurwoningen. Om te laten zien wat een seniorenmakelaar doet en hoe dat voor de bewoners is, hebben zij een korte video gemaakt:

Samen op zoek naar een passend thuis

Seniorenmakelaar Maud Brugman legt uit: “We beantwoorden vragen, geven tips en nemen drempels weg. Zo proberen we bewoners te begeleiden in het proces naar een passende woning. Er is vaak meer mogelijk dan mensen denken. In een eerste gesprek kijken we wat de wensen en behoeften van de bewoner zijn. Daar proberen we dan zo goed mogelijk een passende woning bij te vinden. We houden rekening met het inkomen en het aantal personen dat verhuist. We bieden echt maatwerk.”

Wie komt er in aanmerking voor de seniorenmakelaar?

U kunt bij de seniorenmakelaar terecht als u de volgende wensen heeft en aan een aantal voorwaarden voldoet:

  • U bent 55 jaar of ouder*, huurder van Vidomes en u wilt verhuizen.
  • U huurt nu een grote eengezinswoning of een appartement dat groter is dan 80 m2 en minimaal 4 kamers heeft.
  • U wilt verhuizen naar een kleinere of gelijkvloerse huurwoning.

* Bent u nog geen senior? Als u in een grote corporatiewoning woont en een gelijkvloers appartement zoekt, helpen de seniorenmakelaars u ook graag verder.

Meer informatie

Wilt u dat de seniorenmakelaar u op weg helpt? Kijk op de pagina Seniorenmakelaars op de website van Vidomes en Woonnet Haaglanden voor meer informatie over de seniorenmakelaars. Daar kunt ook de video bekijken.