Aanvragen tijdelijke huurkorting verlengd tot 1 november

Al jaren heeft Vidomes een regeling voor huurders met een laag inkomen en een relatief hoge huur. De afgelopen jaren deden we dat via een huurverlaging of huurbevriezing. Vanaf dit jaar kan deze groep huurders een tijdelijke huurkorting aanvragen. De regeling is tijdelijk, omdat deze voor 3 jaar is afgesproken. Stijgt in de tussentijd het inkomen van de huurder, dan vervalt het recht op de tijdelijke huurkorting.

We hebben al veel aanvragen voor huurkorting ontvangen

Het aantal aanvragen voor een huurregeling steeg de afgelopen jaren steeds verder. In 2020 kregen we er 649. Hiervan hebben we er uiteindelijk 499 toegekend. In 2021 gold een wettelijke regeling voor een eenmalige huurverlaging. De Belastingdienst liet ons toen weten welke huurders voor deze verlaging in aanmerking kwamen. Dit jaar hebben we al 443 (stand per 23 juni) aanvragen voor de tijdelijke huurkorting ontvangen, hiervan zijn er tot heden 81 toegekend.

De afhandeling van aanvragen duurt soms wat langer

We proberen om elke aanvraag binnen 4 weken af te handelen. Door de grote aantallen aanvragen lukt dat niet altijd. We vragen uw begrip hiervoor.

Heeft u een aanvraag voor huurkorting langer dan 4 weken geleden ingediend en nog geen reactie ontvangen? Wacht dan nog even. U krijgt sowieso een reactie op uw aanvraag, alleen iets later. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Heeft u recht op huurkorting, maar hoort u dit na 1 juli van ons? De huurkorting gaat altijd met terugwerkende kracht op 1 juli in.

U kunt de tijdelijke huurkorting nog aanvragen tot 1 november

Ook na 1 juli kunt u de tijdelijke huurkorting nog aanvragen via het aanvraagformulier tijdelijke huurkorting. U heeft misschien recht op een tijdelijke huurkorting als u per 1 juli 2022 een basishuur (= huurprijs van uw woning zonder servicekosten) betaalt van:

  • € 633,25 per maand of meer voor een 1-, 2- of 3-kamerwoning;
  • € 678,66 per maand of meer voor een woning met 4 of meer kamers.

Meer informatie over de tijdelijke huurkorting vindt u op de pagina Tijdelijke huurkorting. Hier vindt u ook de veelgestelde vragen over dit onderwerp.