Helpt u een jongere aan een kamer?

Heeft u ruimte over in uw woning? En helpt u graag een jongere die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is Kamers met Aandacht misschien iets voor u.

Via een Kamer met Aandacht helpt u een jongere tussen de 18 en 23 aan een plek om te wonen. Het gaat hierbij om jongeren die niet meer thuis wonen en hulp krijgen van een (jeugd)hulporganisatie. Kamers met Aandacht bemiddelt tussen de jongere en u als verhuurder van de kamer. Samen tekent u een huurovereenkomst, waarin ook de leefregels staan.

Uw aandacht

Als verhuurder van de kamer bepaalt u zelf hoeveel ‘aandacht’ u biedt. De coördinator van Kamers met Aandacht bespreekt dit uitgebreid met u, voordat u de overeenkomst ondertekent. Misschien vindt u het wel gezellig als de jongere af en toe mee-eet? Wellicht is het leuk om samen te sporten? Of misschien kunt u hulp bieden bij de administratie?

Jongeren doen op hun beurt graag een wederdienst. Denk bijvoorbeeld aan een klusje in huis, even oppassen, met de hond wandelen of boodschappen halen.

Vidomes en Kamers met Aandacht

Vidomes ondersteunt het idee van Kamers met Aandacht. We staan deze vorm van onderhuur dan ook toe. U kunt zich aanmelden als verhuurder bij Kamers met Aandacht. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via vidomes.nl/contact.