Besparen op uw gas- en energiekosten? Vidomes helpt u graag met tips!

Het is de laatste tijd veel in het nieuws: stijgende energieprijzen. Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw energieverbruik - én dus uw energiekosten - te verminderen. Bijvoorbeeld door tochtstrips te plaatsen, radiatorfolie aan te brengen of ledlampen te gebruiken. Ook onze energiecoaches kunnen u helpen. Tijdens een adviesgesprek bespreken zij uw energieverbruik en krijgt u energiebespaartips. Vraag gerust zo’n gratis adviesgesprek aan. En via uw gemeente zijn er ook vele regelingen beschikbaar waar u misschien gebruik van kunt maken.

Heeft u een laag inkomen?

Dan komt u misschien in aanmerking voor de energietoeslag van € 1300,- van de overheid. Afhankelijk van uw situatie ontvangt u deze toeslag automatisch van uw gemeente. In sommige gevallen moet u deze zelf aanvragen. Maar wist u dat er nog meer regelingen zijn waar u misschien recht op heeft? Per gemeente zetten we de regelingen overzichtelijk voor u op een rij:

Heeft u geen eigen energieaansluiting maar een collectieve energievoorziening in uw complex?

Dan betaalt u aan Vidomes voor uw stroom en/of gas. Dankzij goede afspraken met Eneco kunnen we deze collectieve energiekosten tot en met 1 januari 2024 laag houden. Betaalt u via de servicekosten mee aan het energieverbruik van bijvoorbeeld liften en algemene verlichting in uw complex? Ook dan profiteert u van deze gemaakte prijsafspraken en kunnen we de stijgende energiekosten binnen uw servicekosten beperken. Maar moest u bij de eindafrekening over 2021 bijbetalen voor uw warmtelevering? Dan adviseren wij u om uw voorschotbedrag per direct te verhogen om te voorkomen dat u volgend jaar moet bijbetalen op uw eindafrekening.

Woont u in een VvE-complex? Pas dan uw voorschotbedrag aan!

Ook in 2023 blijven de gas- en energieprijzen naar verwachting hoog. En omdat de meeste VvE’s elk jaar een nieuw energiecontract afsluiten, adviseren wij u om nu alvast uw voorschotbedrag te verhogen. Zo voorkomt u dat u te veel moet bijbetalen op uw eindafrekening die u elk jaar voor 1 juli ontvangt.  

Goed om te weten: de huidige kostenstijging ziet u terug op uw eindafrekening van 2022 die u voor 1 juli 2023 ontvangt.

Woont u in één van de Prinsenflats in Rijswijk of in ons complex aan de Isaac da Costalaan in Delft?

Dan heeft u in februari 2022 een brief van ons ontvangen over de aanpassing van uw voorschotbedrag warmtelevering per 1 maart 2022. En in juni 2022 ontving u een brief waarin we u informeerden over de prijsstijging. Niet bij alle huurders hoefden we het voorschotbedrag aan te passen. Wilt u dit wel verhogen? Pas het voorschotbedrag dan zelf aan via het formulier Voorschot warmtelevering aanpassen.

Goed om te weten: vanaf 2023 is het verstandig om opnieuw uw voorschotbedrag te verhogen om te voorkomen dat u te veel moet bijbetalen op uw eindafrekening.

Wilt u meer weten over uw voorschotbedrag?

Neem dan vooral contact met ons op! We geven graag meer informatie over uw voorschotbedrag voor service- en stookkosten.

Waarom stijgen de kosten voor gas, energie, olie en boodschappen?

Dit heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste is de verminderde gaslevering door Rusland aan Europa. Hierdoor zijn de gasprijzen enorm gestegen met als gevolg dat ook de olie- en energieprijzen zijn gestegen. Hierdoor zijn ook de prijzen van veel producten, bijvoorbeeld boodschappen, flink gestegen.

Heeft u moeite om uw huur te betalen?

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, want misschien komt u in aanmerking voor een betalingsregeling. Samen met u kijken we naar een passende oplossing. Meer informatie vindt u op de pagina Problemen met betalen.