Verduurzaming en groot onderhoud Westeinde officieel van start!

De verduurzaming en het groot onderhoud aan 134 portiekwoningen aan het Westeinde in Delft is gestart. ERA Contour en Vidomes openden officieel het bouwterrein, gelegen in de binnentuin. Met de werkzaamheden worden de woningen energiezuiniger en bereiden we ze voor op de toekomst.

Energetische verbeteringen

Alle woningen worden energetisch verbeterd. Daarmee worden de energielasten voor de bewoners beperkt. Zo worden het dak, de gevel en de vloer van de begane grond geïsoleerd en de kozijnen voorzien van HR++ glas. Waar nodig worden ook keukens, badkamers en toiletten vernieuwd. Mechanische ventilatie helpt de bewoners beter te ventileren, waarbij de kans op schimmelvorming in vochtige ruimtes verleden tijd is. Met de genomen maatregelen worden twee tot drie energielabelstappen gemaakt en kunnen de woningen weer zo’n 20-25 jaar vooruit.

Overlast beperken

Daphne Braal, bestuurder Vidomes: “Voor de bewoners is het een ingrijpend project, maar samen met aannemer ERA Contour zetten we ons in om de overlast tot een minimum te beperken.” Een mooi voorbeeld hiervan is de plek van de bouwplaats. Deze is in de binnentuin gerealiseerd, zodat er van binnenuit kan worden gewerkt en overlast in het verkeer wordt beperkt. Michel Ouwens, directeur Renovatie bij ERA Contour: “Als goede buur zullen wij het komende jaar te gast zijn in deze fijne buurt. Veiligheid van bewoners, medewerkers en de omgeving staat bij ons altijd voorop.”

Over project Westeinde

De woningen aan het Westeinde en in de omgeving zijn eind jaren ’50 gebouwd en dus al zo’n 60 jaar oud. De eisen die we tegenwoordig aan woningen stellen, zijn anders dan toen. De werkzaamheden zorgen ervoor dat de woningen weer jaren vooruit kunnen. Het gaat om 134 portiekwoningen, verdeeld over vier blokken aan het Westeinde, de Hugo de Grootstraat, het Westplantsoen en de Michiel ten Hovestraat. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2023 zijn afgerond.