Energieambassadeurs bezochten al 500 huurders

Veel huurders hebben te maken met hoge(re) energiekosten. Vidomes doet er dan ook alles aan om minder goed geïsoleerde woningen zo snel mogelijk te isoleren. Maar niet alle woningen zijn binnen een paar jaar aan de beurt. Toch willen we bewoners nu al helpen om energie te besparen. Daarom hebben we de energieambassadeurs van Just For You ingeschakeld.

Tips om energie te besparen

Vanaf september hebben de ambassadeurs bewoners van negen complexen geholpen. Vidomes benaderde bijna 1.000 bewoners. Zo’n 500 van hen maakten een afspraak.

De energieambassadeurs brachten bij de bewoners gratis energiebesparende maatregelen aan, zoals tochtstrips en radiatorfolie. Daarnaast gaven zij tips om energie te besparen. Veel bewoners waren blij met het bezoek van de ambassadeurs.

Hulp vanuit de gemeente

Veel gemeenten in de regio Haaglanden zetten ook energiecoaches of -ambassadeurs in. De gemeenten kozen hiervoor straten of buurten uit met woningen die gemiddeld een laag energielabel hebben. Daarnaast hebben ze gekeken naar het gemiddelde inkomen in een buurt.

Wie binnen de selectie valt, krijgt een brief van de gemeente om een afspraak te maken. In sommige gemeenten gaan de energiehulpen ook langs de deuren, nadat bewoners een brief hebben ontvangen. Op onze website kunt u de regelingen per gemeente bekijken. Zo kunt u zien of u ook in aanmerking komt voor een gratis energiehulp.

Energiecoaches van Vidomes

Ook via onze website kunnen huurders een gratis adviesgesprek aanvragen met één van onze energiecoaches. Een energiecoach is een Vidomes-medewerker of bewoner die als coach is opgeleid. De coach kijkt samen met u naar uw energieverbruik en geeft u handige bespaartips. Zo kunt u jaarlijks tientjes tot honderden euro’s besparen.

Online bespaartips

Meer weten over energie besparen? Op de pagina Energie besparen hebben we allerlei energiebespaartips staan. Daar vindt u ook informatie over het prijsplafond en over welke regelingen er per gemeenten zijn voor mensen met een laag inkomen.