Samen doorpakken: onze plannen voor 2023-2026

Bij Vidomes vinden we doordachte toekomstplannen belangrijk, en willen we ook snel inspelen op actuele zaken. In onze Strategische visie en Doelenkaart 2023-2026 houden we daar rekening mee. Neem het grote tekort aan woningen of de hoge energierekening waarover veel mensen zich zorgen maken. Om woningzoekenden en huurders sneller te helpen, gaan we de komende tijd flink aan de slag. Graag zet ik onze belangrijkste plannen voor u op een rij.

Onze ideeën voor meer woonruimte

Om te zorgen voor meer woningen, bouwen we er tot 2030 maar liefst 2.000 nieuwe bij. Een deel daarvan is voor mensen met een middeninkomen. Nieuwbouw kost wel tijd. Daarom hebben we ook nagedacht over andere manieren om mensen sneller aan een woning te helpen.

Zo hebben we bijvoorbeeld seniorenmakelaars die huurders met een te grote woning begeleiden naar een passende woning. Verder onderzoeken we hoe we onze vierkante meters beter kunnen benutten. Kunnen we in een woning bijvoorbeeld kamers voor verschillende personen maken?

In actie voor energiebesparing en duurzaamheid

Onze nieuwe woningen zijn straks duurzaam en energiezuinig. Maar ook onze bestaande woningen maken we graag energiezuiniger. We willen ze isoleren, en plaatsen zonnepanelen als het kan. Door de hoge energierekeningen bij onze huurders gaan we dat nu nog sneller doen.

Helaas kunnen we niet alles tegelijk. Daarom bieden we ook ‘eerste hulp bij energiebesparing’. In matig geïsoleerde complexen gaan energieambassadeurs nu langs bij huurders. De ambassadeurs geven niet alleen besparingstips, maar brengen ook bijvoorbeeld radiatorfolie en tochtstrips aan.

Naast directe besparingsacties hebben we ook oog voor een duurzame toekomst. Daarom kiezen we steeds vaker voor 'circulaire materialen'. Die kunnen na jaren gebruik weer tot nieuwe grondstoffen worden verwerkt. Zo houden we rekening met toekomstige generaties.

Klanttevredenheid en leefbaarheid

Met onze plannen voor 2023-2026 werken we ook aan onze dagelijkse dienstverlening aan u als huurder. We scoren goed op klanttevredenheid, maar het kan altijd nog beter. Zo blijven we bouwen aan Mijn Vidomes, zodat u steeds meer zaken makkelijk online kunt regelen.

Speciale aandacht is er voor leefbaarheid in de wijk. Misschien heeft u de wijkbeheerder of - meester bij u in de buurt al ontmoet. Hij is het aanspreekpunt voor huurders en vormt onze ogen en oren in de wijk. Daarnaast werken we aan een plan om polarisatie in wijken tegen te gaan en mensen meer samen te brengen.

Samen met u

Samen doorpakken heet onze nieuwe visie. Hoe hard we bij Vidomes ook werken aan de toekomst, we kunnen het niet alleen. Daarom betrekken we onze huurders, onze aannemers, gemeenten, politie, welzijns- en zorgorganisaties graag nog meer bij onze plannen. Onze nieuwe missie is dan ook: Sámen werken aan betaalbaar en prettig wonen voor iedereen. Nu en in de toekomst. Denkt en doet u met ons mee? Meer hierover leest u op de pagina Meepraten en meedoen.

Jacco Maan
Bestuurder Vidomes