Jong en oud ontmoeten elkaar in Kuyperwijk

In 2021 zijn de appartementen en eengezinswoningen in de wijk Kuyperwijk aan de Van Alkemadestraat en de Van Schuijlenburchstraat in Delft opgeleverd. In dit unieke project werkte Vidomes samen met ouderzorgorganisatie Pieter van Foreest en de gemeente Delft.

Feestelijke middag
In de wijk Kuyperwijk in Delft kan iedereen zichzelf zijn. Jong en oud woont hier samen, met of zonder een zorgvraag. In dit nieuwbouwproject is het streven dat de bewoners van elkaars hulp, steun, talenten en sociale contacten kunnen profiteren.

Door de geldende coronamaatregelen was het niet mogelijk om op een eerder moment goed kennis met elkaar te maken. Inmiddels wonen de bewoners er al geruime tijd. Toch wilden we de oplevering van dit mooie nieuwbouwproject niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd er woensdagmiddag 8 juni een gezellige middag georganiseerd.

Vanwege het slechte weer, waren bij Ontmoetingscentrum Vermeertoren tenten neergezet. Zo konden de bewoners elkaar toch droog ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan. De middag werd geopend door Programmamanager Langer en Weer Thuis, Arjan Primus. Het was een geslaagde middag waarbij de bewoners elkaar (nog) beter hebben leren kennen onder het genot van poffertjes en hapjes van de internationale vrouwengroep Wereldparels.

Duurzaam
De woningen in de Kuyperwijk zijn zeer duurzaam. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd en hebben ze een warmtepomp die gebruikmaakt van bodemwarmte. Hierdoor zijn de woningen gasloos. De voorgevel van het appartementencomplex is voorzien van zonnepanelen, net als het dak.

Voor dit mooie project werkten Delft voor Elkaar, DSW, Vidomes, Gemeente Delft en Pieter van Foreest samen.