Met de seniorenmakelaar op zoek naar een passende woning “Er is meer mogelijk dan u denkt.”

Woont u in Delft? In een eengezinswoning of groot appartement van Vidomes, Vestia of Woonbron en wilt u kleiner gaan wonen? Dan kan de seniorenmakelaar u daarbij helpen.

Julie Lelieveld is een van de vijf seniorenmakelaars die in de regio actief is. Zij werkt voor Vidomes, Vestia en Woonbron en bemiddelt samen met haar collega’s Maud Brugman (Vidomes) en Rebecca Brekelmans (SVH) bij verhuizingen tussen sociale huurwoningen in Delft. “Bij de één zijn de kinderen net het huis uit. Voor de ander wordt het huis en de tuin te groot. Of een trap in huis wordt te zwaar om te gebruiken. Kortom, er zijn allerlei redenen waarom mensen willen verhuizen.” vertelt Julie. “Als u in een grote sociale huurwoning woont van bovengenoemde corporaties, dan kunt u, als u die wens heeft, een beroep doen op ons.” De dames bieden hulp aan mensen die op zoek zijn naar een kleinere, gelijkvloerse of aangepaste woning.

Samen op zoek naar een passend thuis

Julie legt uit wat een seniorenmakelaar doet: “Wij helpen mensen van een grote sociale huurwoning bij de zoektocht naar een passende kleinere of gelijkvloerse woning”. Dat is echt persoonlijke begeleiding. “We komen bij u langs, we beantwoorden vragen, geven tips en bieden een helpende hand tijdens dit proces. En er is vaak meer mogelijk dan men denkt. Zo denken mensen vaak dat je alleen kan verhuizen als je al jaren staat ingeschreven. Of als je hulpbehoevend bent. Maar dat hoeft niet. We gaan uit van uw wensen en behoeften en proberen daar een zo goed en passend mogelijke woning bij te vinden. We houden rekening met het inkomen en het aantal personen dat gaat verhuizen. Julie zegt lachend: “Eigenlijk zijn we matchmakers, we willen de perfecte match tussen u en een nieuwe woning vinden, waar u nog lang en gelukkig kunt wonen.”

Voordelen voor de huurders

Vaak weten bewoners niet wat er allemaal mogelijk is. Julie vertelt: “Een deel van onze, vaak wat oudere huurders, wil wel verhuizen, maar weet niet goed hoe. Wij helpen deze mensen bij het vinden van een passende woning.” Ook zoeken de seniorenmakelaars oplossingen voor zaken die een verhuizing lastig maken. Zij hebben contact met welzijn en zorgaanbieders, dus mocht daar iets voor nodig zijn, dan kunnen zij daarin bemiddelen. Julie benadrukt: “We bieden echt maatwerk.” En dat wordt gewaardeerd. Julie: “Ik heb een meneer geholpen die van een grote woning nu in een mooi appartement op de bovenste verdieping van een flat is gaan wonen. Hij vertelt iedereen dat hij nu eindelijk in een penthouse woont! Niet alleen past de woning beter bij deze meneer, hij woont er ook nog eens prettiger, doordat er bijvoorbeeld meer voorzieningen in de buurt zijn.”

Komt u in aanmerking voor de diensten van de seniorenmakelaar?

Bent u 55 jaar of ouder, huurder van Vidomes en wilt u verhuizen? Heeft u nu een grote eengezinswoning of een appartement met minimaal 4 kamers en groter dan 80m2? En wilt u naar een kleinere of gelijkvloerse huurwoning? Neem dan contact op met een van onze seniorenmakelaars.

Bent u nog geen senior? Ook als u nu in een grote corporatiewoning woont en zoekt naar een gelijkvloers appartement, helpen de dames u verder:

  • Vul het contactformulier in.
  • Of bel ons Klant Contact Centrum: 088 - 845 66 00.