Vertalen / Translate

Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

Vidomes laat 28 Nul-op-de-Meter (NOM) appartementen bouwen in de Zoetermeerse wijk Palenstein. Deze sociale huurwoningen komen op de plek waar eerst de Florens van Brederodeflat stond. De NOM appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal).

Hiermee zetten we een belangrijke stap om de woningen in Palenstein aardgasvrij én CO2-neutraal te maken. Voor de toekomstige bewoners van de NOM woningen betekent het veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

Sociale huurwoningen verdeeld over twee gebouwen
Om ruimte te maken voor nieuwbouw, heeft Vidomes de Florens van Brederodeflat gesloopt. Op deze plek komen de nieuwe sociale huurwoningen in 2 gebouwen met ieder 14 appartementen. Boele & van Eesteren voert de bouwwerkzaamheden uit.

Extra investeren voor een duurzame toekomst
De planvorming voor deze nieuwbouwwoningen is enkele jaren geleden gestart. Hoewel de oorspronkelijke plannen uitgingen van verwarming met gasketels, worden de nieuwbouwwoningen tóch  aardgasvrij. Aanleiding hiervoor is de Green Deal die Vidomes sloot met de gemeente Zoetermeer, de corporaties Vestia en De Goede Woning en Stedin. Hiermee spraken de partners af te onderzoeken hoe ze de wijk samen aardgasvrij kunnen maken. Het onderzoek loopt nog, maar Vidomes pakt alvast deze duurzame kans. 

Planning
De gemeente maakt de grond nu klaar voor de bouw. In juli 2018 staat de start van de bouw gepland. Naar verwachting worden alle woningen in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.

Terug naar overzicht