Zonnestroom voor tweede groep hoogbouwhuurders in Rijswijk

Duurzame energie heeft de toekomst. Vidomes vindt het dan ook belangrijk dat alle huurders hieraan kunnen meedoen. Door de samenwerking met Delen Duurzame Energie (DDE) en energiecoöperatie DDE Vidosol kan nu een tweede groep huurders van hoogbouwcomplexen profiteren van duurzame zonnestroom via Greenchoice.

Na drie hoogbouwcomplexen in Delft is er onlangs een zonnepaneleninstallatie geplaatst op de Bernardflat in Rijswijk. Huurders van deze flat kunnen deelnemer worden van Vidosol en profiteren van zonnestroom tegen een gereduceerd tarief: tot wel 10% goedkoper dan de marktprijs.

Om de bewoners over de aansluiting, het deelnemerschap, de voordelen van zonnestroom en het gereduceerde tarief via Greenchoice te informeren, organiseerde Vidosol in juni twee informatiesessies. Bewoners hoorden hoe een energiecoöperatie werkt en hoe zij eenvoudig kunnen overstappen naar Greenchoice.

Meer zonnestroominstallaties in 2024

Met de aansluiting van de zonnepanelen op de Bernardflat op het stroomnet voegt Vidomes een volgende etappe toe aan haar reis naar een duurzamere wereld. En we zetten de reis voort: vanaf 2024 kunnen nog veel meer huurders goedkopere zonnestroom krijgen. Verspreid over meerdere gebieden installeert Vidosol dan zonnepanelen op 19 daken van Vidomes-hoogbouwcomplexen.

Later dit jaar sturen we de huurders van deze hoogbouwcomplexen een brief om gratis lid te worden van de energiecoöperatie. Zodra de zonnestroominstallaties in 2024 geplaatst en aangesloten zijn, ontvangen de leden een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Zo kunnen ook zij - als ze dat willen - profiteren van voordelige zonnestroom.

Intensieve samenwerking tussen vijf partijen

Sinds 2021 werkt Vidomes samen met Delen Duurzame Energie (DDE) en energiecoöperatie DDE Vidosol. De samenwerkingsovereenkomst maakt goed duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Zo stelt Vidomes daken van hoogbouwcomplexen beschikbaar, koopt DDE zonnepanelen in bij zonnepanelenspecialist BlueHome en regelt DDE Vidosol alles wat nodig is voor de huurders. Denk bijvoorbeeld aan de overstap naar Greenchoice als nieuwe leverancier. Huurders hoeven zelf niets te investeren. DDE Vidosol is en blijft eigenaar van de zonnepanelen.