Hoe mevrouw Boots haar buurt elke dag wat mooier maakt

Je bent nooit te oud om initiatief te nemen. Dat geldt zeker voor mevrouw Boots. Deze 84-jarige huurder draagt al jaren haar steentje bij aan een fijne woonomgeving. Samen met de gemeente en Vidomes krijgt ze veel voor elkaar.

Mevrouw Boots is al jaren een actieve huurder. Ze woont nu alweer tien jaar in de Schoutenhoek in Zoetermeer. Maar haar inzet voor de omgeving begon eigenlijk al toen ze nog in de wijk De Leyens woonde.

Buurt in beweging

Ze vertelt dat ze zich daar vaak ergerde aan de rommel op straat tijdens Nieuwjaarsdag. Na een middag opruimen besloot ze om dat het jaar erna anders aan te pakken. Ze deed rond oudjaar een brief in de bus van haar buren met de beste nieuwjaarswensen en haar wens dat ze samen op Nieuwjaarsdag de straat zouden schoonmaken. En dat werkte.

Als mevrouw Boots iets belangrijk vindt, krijgt ze mensen in beweging. Zo overtuigde ze de gemeente om een speeltuintje voor de kinderen in de wijk aan te leggen. Ook richtte ze lang geleden een bewonersvereniging op met activiteiten voor kinderen en een Strip-o-theek om kinderen meer te laten lezen.

De Schoutenhoek in actie

Toen mevrouw Boots zo’n tien jaar geleden aan de Schoutenhoek kwam wonen, stoorde ze zich aan de lege betonnen bak in de binnentuin waar nog geen plannen voor waren. Ze vroeg Vidomes of ze hier met elkaar een plantenbak van konden maken. Die zou ze dan samen met een aantal bewoners onderhouden.

Vidomes gaf akkoord. Samen met de wijkbeheerder heeft ze ook nog voor een buitenkraan gezorgd, zodat ze de planten makkelijker water kan geven. Ondertussen heeft ze ook oog voor de ruimte rondom het complex. Zo nam ze samen met een groepje bewoners het initiatief om de rommel rond het complex op te ruimen.

Ontmoetingsruimte?

Een nieuw project staat alweer voor de deur, want er is volgens mevrouw Boots behoefte aan een ontmoetingsruimte in de Schoutenhoek. Er wonen namelijk heel veel senioren die elkaar nu maar twee keer per jaar ontmoeten. Zelf zit ze nog in een wandelclubje waarmee ze iedere vrijdag een rondje wandelt. Toch worden ook de mensen in dat clubje minder mobiel.

Daarom zou ze graag een kop koffie kunnen drinken in een ontmoetingsruimte. Ze hoopt dat Vidomes haar kan helpen om hiervoor een ruimte te vinden.

Zelf in actie komen

Heeft u ook een idee voor een fijnere woonomgeving dat u graag met ons wilt bespreken? Neem dan contact met ons op. Of kijk eens op onze website hoe u kunt meepraten en meedoen.