Vidomes werkt aan verduurzaming

Helaas kan Vidomes niets veranderen aan de hoge energieprijzen en de situatie in de wereld. Wel zijn we druk bezig om zonnepanelen op hoogbouwcomplexen te plaatsen en woningen te isoleren. Zo helpen we steeds meer huurders om de energiekosten wat te verminderen én dragen we bij aan een duurzamere wereld.

Hoe zit het precies met zonnepanelen op hoogbouwcomplexen?

In de afgelopen maanden plaatste de energiecoöperatie DDE Vidosol zonnepanelen op vier van onze woongebouwen: aan de Crommelinlaan, de Conradlaan en Laan van der Gaag in Delft en op de Bernardflat in Rijswijk. Op elk woongebouw liggen nu 210 zonnepanelen. Samen wekken ze ongeveer 250 MWh per jaar op.

DDE Vidosol levert de zonnestroom tegen een verlaagd tarief aan de huurders van de hoogbouwwoningen. Huurders worden eerst - als ze interesse hebben om mee te doen - automatisch lid (zonder verplichtingen). Pas als ze definitief meedoen en het contract met Greenchoice tekenen worden ze gratis deelnemer.

De komende tijd bekijkt Vidomes op welke hoogbouwcomplexen DDE Vidosol nog meer zonnepanelen kan leggen. Zo kunnen meer huurders profiteren van de lagere stroomtarieven. Op de complexen die hiervoor in aanmerking komen, installeren we in 2023 zonnepanelen. Bewoners informeren we hier op tijd over.

Lees meer over zonnepanelen via DDE Vidosol

Wanneer isoleert Vidomes slecht geïsoleerde woningen?

Vanwege de stijgende energiekosten krijgen we regelmatig de vraag van huurders wanneer wij hun woning isoleren. Een terechte vraag, want goede isolatie zorgt meestal voor een lager energieverbruik.

De Rijksoverheid heeft ons al de opdracht gegeven om minder goed geïsoleerde woningen zo snel mogelijk te isoleren. Woningen die nu een energielabel E, F of G hebben, moeten in 2028 minimaal een energielabel D hebben. Om aan die opdracht te voldoen, zetten we alles op alles om zoveel mogelijk complexen te verbeteren.

Dat kan helaas niet allemaal tegelijk. Voor sommige bewoners betekent dit dat ze binnen een paar jaar al een beter geïsoleerde woning hebben. Voor anderen kan het helaas nog wel vijf jaar duren. Wij informeren u tijdig wanneer we aan de slag gaan in uw complex.

Wat doet Vidomes nog meer om het energieverbruik te verminderen?

We proberen het verbruik van gas en stroom te beperken. Dat doen we niet alleen door woningen te isoleren of zonnepanelen te leggen, maar ook op de volgende manieren:

  • We geven energiebespaartips op de pagina Energie besparen op onze website.
  • We hebben energiecoaches die huurders tips geven om hun energieverbruik te verminderen. Vraag een gratis adviesgesprek aan via de pagina Energiecoach.
  • Bij groot onderhoud bereiden we onze woningen voor op elektrisch koken.
  • Onze nieuwbouwwoningen zijn volledig gasvrij.
  • Betaalt u de energie- en gasrekening direct aan Vidomes? Door goede prijsafspraken stijgen de energiekosten niet tot en met 2023.
  • In september 2022 zijn we een proefproject gestart in Rijswijk om bewoners te helpen bij energiebesparing. Een energieambassadeur bezoekt bewoners in twee straten om bespaartips te geven. Na afloop van het gesprek brengt de ambassadeur direct een aantal energiebesparende maatregelen aan in de woningen.

Nog meer besparen op uw energie- en gasrekening?

Op onze de pagina Energie besparen vindt u meer informatie over energie besparen.

Heeft u een laag inkomen?

Dan komt u misschien in aanmerking voor diverse regelingen van de overheid (bijvoorbeeld de energietoeslag van € 1300,-) en van uw gemeente. Per gemeente hebben we de regelingen overzichtelijk voor u op een rij gezet.