Feestelijke start bouw 84 appartementen in Palenstein in Zoetermeer

In de wijk Palenstein in Zoetermeer is op woensdag 7 februari 2024  gestart met de bouw van 84 nieuwe sociale huurappartementen. Wethouder Weerwag van de gemeente Zoetermeer, bestuurder Daphne Braal van Vidomes en directeur Gerard Bac van Heembouw Wonen sloegen drie feestelijke palen, om de officiële start van de bouw te vieren.

In het gebouw komen 84 twee- en driekamerappartementen

De 84 appartementen zijn allemaal rolstoeltoegankelijk én energiezuinig. Daphne Braal: "Deze betaalbare woningen zijn hard nodig in Zoetermeer, want de wachtlijsten zijn enorm. En met deze energiezuinige woningen is dit de eerste aardgasvrije wijk van Zoetermeer. Een mooie stap naar een duurzame toekomst.”

Duurzaam karakter

Het duurzame karakter van het gebouw zie je overal terug in het ontwerp. Op de twee hoge daken komen zonnepanelen voor de algemene ruimten. Op de drie lagere daken komt een sedumdak.

Transformatie Palenstein

Voordat de feestelijke handeling plaatsvond, stond wethouder Weerwag stil bij het belang van alle ontwikkelingen in de wijk Palenstein. Weerwag: “De grote vooroorlogse flats sloten niet meer aan bij de woonbehoeften van de bewoners van Zoetermeer. Door het toevoegen van meer gevarieerd woningaanbod, is de wijk getransformeerd tot een aantrekkelijke, duurzame en toekomstbestendige omgeving, met veel groen en water.”

Planning

Na de ondertekening van de realisatieovereenkomst in juli 2023, is Heembouw eind oktober gestart met het boren van de bronnen en het inrichten van het bouwterrein. Komende periode wordt er gestart met de realisatie van de fundering. Medio het derde kwartaal van 2025 zal naar verwachting het project worden opgeleverd.

Vervolg samenwerking

Dit project is een vervolg op een lopend project in dezelfde wijk. Daar is Heembouw bezig met de bouw van 67 appartementen, waarvan de eerste opleveringen eind februari 2024 starten.