Intentieovereenkomst Roggeakker ondertekend

Meer betaalbare woningen in zicht! Want in augustus 2023 tekenden wethouder Ronald Weerwag en onze bestuurder Daphne Braal de intentieovereenkomst voor het Zoetermeerse project Roggeakker. Daarmee spreken we af om samen op deze plek sociale woningen te realiseren. #SamenDoorpakken

De locatie Roggeakker

Eerder stond op deze locatie ons woongebouw de Roggeakker, dat bestond uit 97 woningen. Vidomes heeft in 2019 moeten besluiten om de woningen te slopen en nieuwbouw terug te plaatsen. De technische kwaliteit van het gebouw was namelijk onvoldoende om de woningen te renoveren (op te knappen). In maart 2022 zijn de sloopwerkzaamheden afgerond, en nu werken we het nieuwbouwplan uit. Samen met de gemeente Zoetermeer.

Ons doel: meer betaalbare woningen terug dan dat er stonden

Daphne Braal, bestuurder bij Vidomes: “Deze overeenkomst is een goede start om samen door te pakken! Fijn dat de gemeente Zoetermeer er bewust voor kiest om mensen in te zetten voor dit nieuwbouwproject. En terecht. Want het tekort aan betaalbare woningen is enorm. Daarom wil Vidomes op deze plek méér betaalbare woningen terugbouwen dan dat er stonden. Komende tijd werken we samen het nieuwbouwplan uit. En daarbij zijn we ambitieus: we gaan voor kwaliteit, duurzaam, groen en snel. En voor verschillende type woningen: van grote en kleine appartementen, tot senioren- en eengezinswoningen. Zodat we jongeren, ouderen én gezinnen kunnen helpen aan een betaalbare woning. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen tot een goed plan komen.”

Ronald Weerwag, wethouder bij de gemeente Zoetermeer: "Voor Zoetermeer is verbetering binnen de woningmarkt topprioriteit. Ik wil toe naar een stad waar iedereen zich thuis voelt waarbij we oog hebben voor de kwetsbare wijken. Ik voel mijzelf ook thuis in Zoetermeer. We staan voor een enorme opgave voor allerlei doelgroepen en samen met Vidomes gaan we aan de slag voor jongeren en senioren."

Op onze website bij Project Roggeakker houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.